logo NorTrials

Amerikanske Mayo Clinic på Norges-besøk

Innovasjon Norge og DNV (Det norske veritas) har i tre dager til ende hatt besøk av representanter fra den amerikanske sykehuskjeden Mayo Clinic, i håp om et langsiktig samarbeid.

Publisert 07.06.2024
Samtale mellom Peder L Myhre, Åslaug Helland og Dr. Emanuel Trabuco
Senterledere Peder L. Myhre og Åslaug Helland i samtale med Dr. Emanuel Trabuco

Mayo Clinic er den største ideelle sykehuskjeden i verden, og har klinikker og forskningsaktivitet i flere stater i USA, i tillegg til i London. Sykehuset ble etablert for 150 år siden av brødrene Will og Charlie Mayo, og hvert år får over 1 million pasienter fra hele USA og 140 andre land behandling ved klinikken. Les mer her   

Mayo Clinic Innovation Excange jobber for å bringe gründere, startups og bransjeeksperter sammen for at banebrytende innovasjoner skal komme på markedet, til det beste for pasienter verden over. Representanter både fra Innovation Exchange og klinikere fra Mayo Clinic håper deres besøk i Norge kan bidra til å identifisere felles interesseområder og potensiale for forsknings- og utviklingssamarbeid.  

Innovasjon Norge mener Norge har mye å by på i et samarbeid: «Vi har en konkurransedyktig helsenæring med fremragende forskningsmiljøer og unike helsedata. Regjeringen satser stort på infrastruktur i verdensklasse og helse er en prioritert eksportnæring. Felles helsetjeneste og et sterkt digitalisert samfunn muliggjør toppmoderne digitale helseløsninger og kliniske studier. Norge tilbyr et sterkt økosystem av klynger og inkubatorer og en pool av lovende bedrifter i tidlig fase. Miljøvennlig produksjon, med fornybar energi, sirkulære prosesser og automatisering, gjør bærekraftige helseløsninger mulig», skriver de på sine sider ut mot verden: Business Norway 

I forbindelse med det tre dager lange besøket, arrangerte Innovasjon Norge en mottakelse i DNVs lokaler onsdag kveld, med tittelen Connect with the Future of Healthcare!, der rundt 100 representanter for helsetjeneste og helsenæring var invitert. Til stede var blant andre Signe Fretland og Ingrid Båderud fra koordinerende enhet og Åslaug Helland og Peder Langeland Myhre fra hhv NorTrials kreft og NorTrials hjerte-kar.  

Jenny Kung, vice chair ved Mayo Clinic Innovation Excange, fortalte litt om bakgrunnen for at de ønsket å komme til Norge.  

- Vi er her for å bedre forstå hvordan vi kan være en del av det utrolige helseinnovasjons-felleskapet og -økosystmet her. Vi jobber med å finne partnere rundt i verden slik at innovasjoner kan komme pasientene til gode raskere, sa Kung.  

Helse- og omsorgsdepartementet var også til stede, ved ekspedisjonssjef i Spesialisthelsetjenesteavdelingen Maiken Engelstad.  

Om DNV:  

DNVs helseprogram samarbeider med partnere gjennom store offentlig-private forsknings- og innovasjonsprosjekter for å møte behovene for datadeling og infrastruktur, juridiske og regulatoriske utfordringer, cybersikkerhet og for å bygge tillit som kan bidra til klinisk implementering av presisjonsmedisin, AI og nye digitale teknologier. Les mer her